Afbeelding-CBR-logo.png

Examen gaat veranderen in 2024

Leerlingen die in 2024 gaan afrijden voor het autorijbewijs kunnen tijdens het praktijkexamen vragen verwachten over rijhulpsystemen tijdens de voorbereidings- en controlehandelingen. Te denken valt aan vragen over parkeersensoren, lane-assist en verkeersbordherkenning. Daarmee past het CBR de examens stapsgewijs aan de nieuwe ontwikkelingen van de auto’s aan.

 

privacy.jpg

Privacybeleid

Wanneer je bij ons praktijk- of theorielessen afneemt, vertrouw je ons je gegevens toe. We begrijpen dat dit een grote verantwoordelijkheid is en werken er hard aan om jouw gegevens te beschermen en er controle over te houden.
Alle gegevens die we van jouw hebben worden beschermd op een beveiligde server. Niets van de gegevens wordt op enige manier gedeeld met derden. Ook zal niets van deze gegevens worden gebruikt voor reclame- of marketing doeleinden.

Zodra je jouw opleiding hebt afgerond, of op het moment dat wij op enige manier hebben afscheid genomen, zullen de gegevens permanent worden verwijderd uit ons systeem.

Tarieven en pakketten wijzigen per 1 januari 2024

Met ingang van 1 januari 2024 zullen de prijzen van onze pakketten licht gaan stijgen. Het CBR heeft al aangegeven dat de rijscholen rekening moeten houden met ongeveer 8,5% stijging van de inkoopsprijzen van examens en toetsen. Hoogstwaarschijnlijk zal dan ook de verplichte gezondheidsverklaring duurder worden.

 

We zijn nu nog aan het rekenen maar een ding staat in ieder geval vast.... de pakketten worden qua inhoud aangepakt.

We zien dat de eisen van de examens steeds hoger worden. Hierdoor zien we dat het gemiddelde van 30 lessen vaak net te kort is om de kandidaten echt op voldoende examenniveau te krijgen. Daarom hebben we besloten om ons meest populaire pakket, Pakket C, uit te breiden met 5 lessen ext

Veilig Verkeer Nederland pleit voor totaalverbod op alcohol in het verkeer

Als het aan Veilig Verkeer Nederland (VVN) ligt is alcohol in het verkeer binnenkort definitief verleden tijd. Uit onderzoek van Univé blijkt namelijk dat ruim een kwart van de Nederlandse automobilisten (27 procent) weleens met alcohol op achter het stuur zit. Eén op de tien daarvan drinkt daarbij meer dan.....

CBR: rijbewijs halen kost gemiddeld 3060 euro

De totale kosten voor het behalen van een autorijbewijs bedragen gemiddeld 3060 euro, ruim 600 euro meer dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek dat het CBR onlangs deed om de actuele rijbewijskosten in kaart te brengen voor jongeren en hun ouders.

 

Het grootste deel van dit bedrag bestaat uit de kosten voor de rijopleiding. Het CBR schat op basis van een lesprijs tussen de 45 en de 61 euro een totaalprijs van 2300 euro voor 43 rijlessen. Het overige deel bestaat uit de kosten die gemaakt moeten worden voor het theorie-examen, het praktijkexamen en andere bijkomende zaken.

Uit het onderzoek, waaraan 3100 geslaagden deelnamen, blijkt verder dat een kandidaat er gemiddeld twee à drie keer over d

Wachttijden CBR nemen weer toe

Na een korte terugval in wachttijden neemt de wachttijd nu weer enorm toe. Op dit moment zal je in onze regio (Middelburg, Vlissingen, Oost Souburg, Arnemuiden) circa 4 maanden moeten wachten tot je praktijkexamen kunt doen. Als rijschool kunnen wij hier niets aan doen. Het CBR heeft domweg niet de capaciteit om het sneller te kunnen afhandelen.

We houden je op de hoogte als hier verandering inkomt.

Wachttijden CBR nemen weer toe

Na een korte terugval in wachttijden neemt de wachttijd nu weer enorm toe. Op dit moment zal je in onze regio (Middelburg, Vlissingen, Oost Souburg, Arnemuiden) circa 4 maanden moeten wachten tot je praktijkexamen kunt doen. Als rijschool kunnen wij hier niets aan doen. Het CBR heeft domweg niet de capaciteit om het sneller te kunnen afhandelen.

We houden je op de hoogte als hier verandering inkomt.

1.000.000 theorie examens in 2022

Voor het eerst in haar bijna honderdjarig bestaan neemt het CBR in één jaar meer dan een miljoen theorie-examens af.

Naar verwachting komen we dit jaar uit op een totaal van 1.052.500 afgenomen theorie-examens. Het totale aantal praktijkexamens en -toetsen komt dit jaar uit op 755.000, wat ook een record is.

Het grootste deel van de afgenomen examens, 700.000, komt voor rekening van kandidaten die het theorie-examen doen voor het auto rijbewijs. Zo’n 90.000 kandidaten hebben theorie-examen gedaan voor brommer en circa 70.000 voor motor. Het klein vaarbewijs is goed voor 33.000 examens. Daarnaast zijn er nog ruim 140.000 beroepsexamens: van taxi- en directiechauffeur, tot buschauffeur en vrachtautochauf