Afnamesysteem-CBR-480x321.jpg

Uurtje leren voor theorie-examen is verleden tijd

Zonder theorie-opleiding kun je slagen voor het autotheorie-examen bijna wel vergeten. Het slagingspercentage is weliswaar niet historisch laag, maar het behalen van het certificaat door de vragen te beantwoorden met gezond verstand lijkt met het nieuwe theorie-examen verleden tijd. Ook het CBR roept op tot het volgen van een cursus.

Er ontstond commotie over het ‘massaal verknalde’ theorie-examen door cijfers die de Telegraaf publiceerde. Daaruit bleek dat in het derde kwartaal van 2015 slechts 38 procent het theorie-examen haalde. De cijfers zijn niet dermate rampzalig over het hele jaar, maar na de invoering van de nieuwe methodiek in 2014 stoten examinanten wel vaker hun neus.

Het CBR baalde zichtbaar van de berichtgeving over het slecht gemaakte theorie-examen. De Telegraaf maakte gulzig gebruik van de open data van CBR en bracht ietwat nietszeggende kwartaalcijfers naar buiten als een historisch dieptepunt: 38 procent slaag nog maar voor het theorie-examen, en dat was vijftien jaar geleden toch nog 55 procent.

 

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier