Vernieuwing CBR lokaties

Na de verbouwing van alle theorie-examencentra van het CBR zijn nu de praktijkexamencentrums aan de beurt. In fase 2 van het nieuwe locatiebeleid van het CBR worden alle 33 van deze centra omgebouwd naar de nieuwe stijl. De bedoeling dat deze vernieuwing in 2018 helemaal gereed is.

 

Op 3 augustus 2015 heeft het CBR fase 1 van zijn locatiebeleid afgerond met de opening van de nieuwe vestiging in Breda, het twintigste en laatste gecombineerde theorie- en praktijkexamencentrum in de nieuwe stijl. De tweede fase is inmiddels al gestart. De praktijkcentra krijgen in de periode 2015-2018 net als de gecombineerde centra een moderne inrichting met een uniforme uitstraling. Doel hiervan is dat de praktijkexamenkandidaten en de deelnemers aan een rijtest zich daar welkom en op hun gemak voelen.

Waar mogelijk zal het CBR bestaande panden verbouwen naar de nieuwe stijl. Zo gebeurde dat al bij het praktijkexamencentrum in Berkel-Enschot en het praktijkexamencentrum in Leiden in 2015. In beide gevallen konden de kandidaten tijdens de verbouwing gewoon hun praktijkexamen doen dankzij een passende oplossing.

Als een locatie echter niet meer voldoet, wordt gezocht naar een nieuw onderkomen. Belangrijk voor de keuze van een nieuwe locatie is de ligging in het wegennet. Dat is met het oog op de validiteit voor het toetsen van alle onderdelen van een praktijkexamen. Daarnaast spelen ook parkeergelegenheid, uitstraling en klimaatbeheersing een rol. De focus bij de verbouwing ligt op overzichtelijke ruimtes en heldere kleurstellingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier