Cijfertjes

Automobilisten tot en met 30 jaar veroorzaken verreweg de meeste ongevallen waar schade uit voortkomt. Jongeren tot en met 25 zijn de grootste brokkenpiloten met 25 procent meer schadelijke ongevallen dan gemiddeld. Dat blijkt uit onderzoek van Generali Nederland naar het aantal autoschades in 2015. Daaruit blijkt verder dat bestuurders in de noordelijke provincies relatief weinig schade rijden en in Zuid-Holland het meeste.

Jongeren veroorzaken veruit de meeste autoschades, zo blijkt het het onderzoek. Ruim een kwart meer dan gemiddeld. Ook bestuurders tussen de 26 en 30 jaar veroorzaken nog tien procent meer schadelijke ongevallen dan gemiddeld. Daarnaast zijn gepensioneerden (66+) vaak betrokken bij een schadelijk ongeval. De leeftijdsgroep tussen de 56 en 65 is het veiligste; zij zijn 14 procent minder vaak de oorzaak van een autoschade.

In de vergelijking tussen provincies komt het Noorden van het land er erg goed uit. Friesland kent veruit het minste aantal autoschades. Friezen rijden 24 procent minder schade dan het landelijk gemiddelde. Ook in Groningen (20%) en Drenthe (19%) lijkt er voorzichtiger gereden te worden dan elders. Brabant en Utrecht doen het allebei vrij slecht met 8 procent meer schadelijke ongevallen, en Zuid-Holland spant de kroon met liefst 13 procent meer schadegevallen dan gemiddeld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier