theorie examen toekomstplannen

Het theorie-examen voor de auto zal er over een aantal jaar compleet anders uit zien. Voor het reguliere deel van het examen starten nu al proeven voor andere typen vragen en voor het vrij bladeren door het theorie-examen. Daarnaast laat het CBR later dit jaar onderzoeken hoe het onderdeel gevaarherkenning totaal opnieuw ontwikkeld kan worden met bewegende beelden in plaats van foto’s. De software die dit mogelijk maakt, is al in gebruik.

Het CBR deed doorgaans al erg veel om het theorie-examen te optimaliseren, maar dat bleek niet voldoende. Malafide opleiders maakten misbruik van onderliggende structuren, waardoor kandidaten slaagden zonder de verkeersregels te leren. Naar aanleiding daarvan liet het CBR de hele vragenbank doorlichten en plaatste het de eigen ontwikkelplannen in een stroomversnelling.

Sleepvragen

De dichtstbijzijnde, merkbare verandering die in het theorie-examen doorgevoerd kan worden gaan kandidaten op 6 augustus merken in Rijswijk en Zwolle. Nieuwe vraagtypes bevatten minder tekst en moet je op een andere manier beantwoorden. Denk hierbij aan hotspot vragen, sleepvragen of selectpointvragen.

Tijdens de proef test het CBR een sleepvraag. Om antwoord te geven op een vraag zoals in onderstaande afbeelding sleept een kandidaat de cijfers 1, 2, en 3 naar de voertuigen in de betreffende afbeelding. Vind je dat de auto eerst mag, dan sleep je cijfer 1 naar de auto. Mag de voetganger als tweede? Dan sleep je cijfer 2 naar de voetganger, etcetera.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier