CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties

Vanaf december van dit jaar kunnen mensen bij wie het CBR een rijtest in de auto of op de motor afneemt nog maar op dertig locaties in het land terecht. Nu zijn dat er nog 53. Met het terugbrengen van het aantal locaties, wil het CBR de dienstverlening verbeteren door onder meer langere openingstijden.

Met de rijgeschiktheidstesten beoordeelt het CBR of bestuurders die problemen hebben met hun gezondheid nog wel in staat zijn om veilig te rijden. De huidige locaties zijn niet allemaal even geschikt voor minder validen. Ook zijn de openingstijden soms erg beperkt. Door 23 locaties te schrappen voor de auto- en motorrijtesten, wil het CBR de openingstijden van de dertig overgebleven locaties verruimen en daar vaker rijtesten aanbieden. Op die locaties is de toegankelijkheid wel goed en ook is er meer privacy mogelijk tijdens het gesprek met een deskundige. Bij de keuze voor de locaties waar het CBR auto- en motorrijtesten blijft afnemen is rekening gehouden met de landelijke dekking. Uitgangspunt is dat de locaties voor iedereen binnen een uur bereikbaar zijn

De rijtestlocaties die vervallen per 1 december zijn: Almelo, Apeldoorn, Berkel-Enschot, Den Helder, Dordrecht, Eemnes, Emmeloord, Gouda, Harderwijk, Heerlen, Hoogeveen, Meppel, Middelburg, Mierlo, Roosendaal, Sittard-Geleen, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tiel, Weert, Winschoten en Zaandam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier