1333433776_0.jpg

Reserveringstermijnen lopen weer snel op

Doordat het CBR er tot nu toe niet in is geslaagd om de voor 2016 geplande 60 nieuwe examinatoren aan te stellen – tot nu toe zijn er 44 nieuwe examinatoren aan de slag gegaan – én omdat de economie nog verder aantrekt met nog meer vraag naar rijlessen en examens, lopen de reserveringstermijnen weer op. Op peildatum 25 februari was de wachttijd op 14 van de 53 locaties langer dan de geplande zeven weken.

Het CBR laat weten sinds december het landelijke gemiddelde voor de reserveringstermijnen bij de autopraktijkexamens (maximaal 7 weken voor 1e examens en maximaal 5 weken voor herexamens) te halen. Maar het gemiddelde is in dit geval geen handig criterium, want de reserveringstermijn in steeds meer locaties loopt weer snel op. Nog nergens worden de dubbele cijfers gehaald, maar zoals het nu gaat, lijkt dat een kwestie van tijd.
Het CBR verwacht dat het hele jaar druk op de ketel blijft, maar dat de pieken minder hoog zullen zijn. "We zijn nog volop bezig met de werving en we werken over. We verwachten dat er in april 13 nieuwe examinatoren aan de slag gaan, in mei 10 en in juni weer eens 10. Verder staan opleidingen gepland in april en mei. Al deze opleidingen duren 3 maanden, zodat we de nieuwe examinatoren niet meteen kunnen inzetten voor het afnemen van examens", laat het CBR weten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier