In het donker rijden stressvol voor automobilisten

Autorijden in het donker is voor veel automobilisten nog een bron van stress. Ruim eenderde (32 procent) vindt het heel vervelend om in de nachtelijke uren de weg op te gaan. Dat blijkt uit een onderzoek van AutoScout24 naar de oorzaken van stress tijdens het autorijden.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder ruim duizend respondenten. Het rijden in het donker staat op nummer één als oorzaak van spanning achter het stuur. Dit wordt gevolgd door rijden in een vreemde stad (29 procent), rijden in de drukte (28 procent), in een moeilijke of onverwachte verkeerssituaties (21 procent), in een vreemde auto (17 procent) en in het buitenland (16 procent).

AutoScout24 onderzocht daarnaast de tien meest stressvolle situaties in het dagelijks leven. De auto komt opvallend vaak terug in deze lijst. Zo is het rijden met een knipperend benzinelampje terwijl er geen tankstation in de buurt is over het algemeen spannender dan een sollicitatiegesprek of een speech houden voor een grote groep:

Te laat dreigen te komen op een belangrijke afspraak
Een conflict met een collega, manager, familie of geliefde
Met te weinig benzine rijden
Een sollicitatiegesprek
Een presentatie geven voor een grote groep mensen
Het werk niet op tijd af krijgen
Pech onderweg, zoals een lekke band
Door de politie staande worden gehouden
Geen parkeerplaats kunnen vinden
Inparkeren, zoals fileparkeren of in een klein parkeervak

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier