Actieradius elektrische auto naar 1.000 kilometer

De beperkte actieradius van elektrische auto’s is voor veel automobilisten een reden om niet voor auto’s te kiezen. Het Duitse Fraunhofer-instituut heeft een nieuw batterijconcept ontwikkeld dat een actieradius van 1.000 kilometer mogelijk zou moeten maken. Intussen onderzoekt het Erasmus Centre for Future Energy in Rotterdam een pilot rond het slim opladen van elektrische auto’s.

Elektrische voertuigen kunnen, mits ze rijden op duurzaam geproduceerde stroom, helpen om de uitstoot in het verkeer te verminderen. Elektrische auto’s hebben echter nog een beperkte actieradius, waardoor automobilisten rekening moeten houden met oplaadtijden. Bovendien is de laadinfrastructuur over het algemeen nog niet heel uitgebreid.

Voor de beperkte actieradius heeft Fraunhofer nu mogelijk een oplossing gevonden. Probleem is vooral dat de batterijen veel ruimte in beslag nemen. De wetenschappers zijn daarom gaan experimenteren met het stapelen van batterijcellen. De eerste tests zijn positief verlopen en de projectpartners denken op de middellange termijn een actieradius van 1.000 kilometer voor elektrische voertuigen te kunnen realiseren.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier