Jongeren met rijbewijs voorbereid op autobezit

Er is een groot verschil in rijbewijs- en autobezit tussen studenten en werkende jongeren. Van alle studenten heeft 60 procent een autorijbewijs en 7 procent een auto. Onder werkende jongeren is dat respectievelijk 83 procent en 48 procent. "Hoewel de minderheid van de jongeren een auto heeft, laat het hoge rijbewijsbezit zien dat jongeren wél voorbereid zijn op (toekomstig) autogebruik."

Deze conclusie staat in het rapport 'Rijbewijs en daarna direct een auto? Autobezit werkende en studerende jongeren onderzocht', dat in opdracht van het Tijdschrift Vervoerswetenschap is opgesteld door onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De resultaten zijn onlangs gepubliceerd.
De conclusie is koren op de molen van de rijscholenbranche, want er wordt regelmatig beweerd dat de hang naar het rijbewijs afneemt. Uit dit onderzoek blijkt van niet: een grote meerderheid van de studenten en werkende jongeren heeft het rijbewijs. Maar of ze ook vrijwel meteen een eigen auto bezitten, dat is een ander verhaal.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reactieformulier